HALCYON KLUB Hodonín, p.s.

: 05977541
č.u.:2101209224/2010
číslo klubu je: C/ 265
Pančava 689/52 , 69501 Hodonín
ID schránky:a4865ws
předseda :Aleš Kubis
dodací adresa:Jiří Humpolík

Sadová 3359/8, 69501 Hodonín

ID SCHRÁNKY:4s8b5rn 

Zanoření Vánočního stromku potápěči a zimními plavci 8.12.2018

AKCE UZAVŘENA počet lidí je již obsazen, snad příště

vegan

1. Začnu krájením čerstvé zeleniny: lilky rozkrojím podélně na půl, položím je na prkénko řeznou plochou dolů, uprostřed rozříznu ještě jednou a pak je pokrájím napříč na malé kousky. Cukety nakrájím na kolečka, papriky (bez jaderníků) na kusy velké jako sousto.
2. Trochu pracnější jsou rajčata. Nakrojím je křížem, dám do misky a zaliju je hodně horkou vodou. Až napočítám do dvaceti, vodu sliju a poliju rajčata studenou vodou, aby vychladla. Pak jim lehce nožíkem nebo jen tak rukou stáhnu slupku a nakrájím je na kusy.
3. V kastrolu rozpálím dvě lžíce oleje a vhodím nejdřív lilek. Opékám ho ze všech stran pět minut, až zezlátne. Vyndám ho, přidám lžíci oleje a pět minut opékám cuketu. Vyndám ji z kastrolu a opeču papriky. Zelenina nesmí při smažení ztratit barvu – stačí ji opékat opravdu jen krátce.
4. Do kastrolu od zeleniny přidám zbývající olej a smažím pět minut cibuli. Přidám česnek a za minutu vmíchám ocet a cukr, rajčata a část lístků bazalky. Nakonec přidám všechnu opečenou zeleninu, osolím, opepřím a zahřívám posledních pět minut. Podávám posypané čerstvou bazalkou.
TIP - Ratatouille je tradiční francouzské jídlo (čte se ratatuj), které se může jíst teplé jako samostatný pokrm s bagetou nebo s brambory. Dobré je ale i studené nebo jako příloha k masu.

 

Na 4 porce si připravte:
10 stroužků česneku, 100 g tvrdého sýru, 1 lžíci majoránky, plátek uzeného masa nebo uzeného boku (podle toho, kdo má co rád), 2 lžíce sádla, 2 krajíce chleba, 1 cibuli, 2 brambory, 1 litr kuřecího vývaru, pepř a případně sůl.
Příprava:
Cibuli očistěte a nakrájejte najemno, česnek oloupejte (pokud se vám to nedaří, namočte ho na pár minut do vlažné vody, pak to půjde samo), a odstraňte zelený vnitřek, který způsobuje onen pověstný zápach z úst. Čepelí nože stroužky naplocho rozmáčkněte, aby pustily šťávu a takto připravený česnek nejlépe prolisujte nebo utřete. Pokud ho pouze nakrájíte, budete ho do polévky potřebovat více.

Na sádle zpěňte cibuli, přidejte uzené maso pokrájené na menší kostičky. Vše krátce osmahněte. Když cibulka zesklovatí, zalijte základ kuřecím vývarem a přidejte česnek.
Brambory oloupejte, pokrájejte na kostičky a přidejte do vroucího vývaru. Vařte 10 až 15 minut, dokud nejsou kostičky brambor měkké. „Před dokončením se vyplatí přidat ještě trochu prolisovaného česneku.

 

Velmi úspěšná kniha pro potápěče od Špalka je konečně zde

Stručný obsah: Kniha bude prezentována dne 8.12.2018 na Senci při akci " Zanoření Vánočního stromku" a její objednávka je i součástí přihlášky na tuto akci

Základní tlakové lahve
Monolahev
Dvojče
Izolovaný můstek
Skruže
Láhve nekompatibilní s konfigurací DIR

Kontrolní přístroje
Manometr
Bottom-timer
Kompas


Karabiny

Osvětlení
Hlavní světlo
Záložní světla
Masky a jejich pásek
Šnorchl
Ploutve
Signalizační bójka a zvedací vak
Cívky
Naviják
Šňůra pro navijáky a cívky
Šipky a jejich umístění
Wetnotes
Stage lahve
Leash
Argonová láhev a automatika
Úvod do systému DIR potápění
Obrazový souhrn umístění rekreační výstroje
Co na sebe
Mokrý a polosuchý oblek
Suchý oblek
Podoblek
Vhodná velikost suchého obleku a podobleku
Ochrana hlavy
Ochrana rukou
Vyhřívací systém
Psí dečky
Uroventil pro muže i ženy
Kompenzátor vztlaku - křídlo
Backplate s postrojem
Nože a nůžky
První stupně regulátorů
Hadice
Dlouhá hadice a primární regulátor
Druhé stupně
Záložní regulátor
Hadice k dofukování křídla
Hadice k dofukování suchého obleku
Skútr
Pití a strava pod hladinou
Zátěžový systém
Správné množství zátěže
Správné rozmístění zátěže
Přílohy a tipy:
Provlečení postroje backplatem
Nastavení backplatu s postrojem na tělo
Jak si udělat postroj postupové a dekompresní láhve
Výroba leashe
Složení zvedacího vaku do kapsy backplatu

Vázání uzlu k upevnění psích karabin
Vázání uzlu k upevnění tažné šňůry skútru
Instalace p-ventilu
Instalace suchých rukavic Check-Up
Odlévání zátěže z olova
Montáž a demontáž dvojčete
Seznam nářadí do terénu
Nejčastěji používané typy baterií a jejich základní vlastnosti
Klady a zápory hlavních typů výbojek
 
    Standardizované plyny GUE, UTD a ISE
Tlakoměr v hlavě
Kalkulace vztlakových vlastností (stage) láhve
Uzavřený okruh podle DIR?
Česko-anglicko-německý slovník výstroje
Použitá a doporučená literatura
 

sponzoři na rok 2018-2019

 

Musíte vidět

 
Go to top