SUROVINY
2 krůtí spodní stehna Čerstvá porce
mořská sůl
černý pepř v mlýnku
extra panenský olivový olej
tymián čerstvý rozmarýn
100 ml suchého bílého vína
cibule2 - 3 stroužky česneku
dýně Hokkaido
pálivá paprička
100 g cherry rajčat
80 g zelených oliv bez pecek
konzerva krájených loupaných rajčat
čerstvá bazalka citron
POSTUP
plech
pánev s vyšším okrajem
Omytá a osušená krůtí stehna osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Posypeme natrhaným tymiánem a rozmarýnem a podlejeme vínem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C doměkka (asi 1 hodinu). Stehna pravidelně poléváme výpekem, aby zůstala šťavnatá. Před servírováním obereme maso od kostí.

Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem dozlatova. Omytou a očištěnou dýni nakrájíme na menší kostky, přidáme k orestovanému základu, osolíme a opepříme. Poté přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papričku zbavenou semínek, na poloviny nakrájená cherry rajčata a olivy a krátce restujeme. Potom přilejeme rajčata z konzervy a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Na závěr přidáme nakrájenou bazalku a pár kapek olivového oleje.

Krůtí maso podáváme s dušenou zeleninou, ozdobíme lístky bazalky a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou.