Suroviny
2 kuřecí čtvrtky nebo stehna Čerstvá porce
mořská sůl v mlýnku Kania
černý pepř v mlýnku Kania
olivový olej Primadonna
4 stroužky česneku
50 g zelených oliv bez pecek Baresa
50 g černých oliv bez pecek Baresa
čerstvý rozmarýn
150 ml suchého bílého vína Sauvignon Blanc Vega Pati
2 lžíce másla Pilos
1 citron
1 kg brambor
4 vejce
1 svazek lahůdkové cibulky
1 hrst klasických kořeněných okurek Freshona
250 g majonézy Mikado
2 lžíce bílého vinného octa Acentino
Potřebujeme
zapékací mísu
Postup
Pečené kuřecí maso
Omyté a osušené kuřecí maso přendáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Pokapeme olivovým olejem a přidáme na plátky nakrájený česnek, zelené a černé olivy a lístky čerstvého rozmarýnu. Podlejeme vínem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut. Upečené maso přendáme na talíř, výpek přelejeme do hrnce a přivedeme k varu. Poté přidáme máslo a citronovou šťávu. Vaříme, dokud omáčka trochu nezhoustne.
Bramborový salát s majonézou
Brambory uvaříme doměkka i se slupkou v osolené vodě. Poté je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na větší kousky. Přidáme k nim vejce nakrájená na stejně velké kousky, lahůdková cibulku nasekanou nadrobno (trochu odložíme na ozdobení) a sterilované okurky nakrájené najemno. Opepříme, osolíme, přidáme majonézu a bílý vinný ocet. Zlehka promícháme a necháme odstát.
Servírování
Upečené maso přelejeme omáčkou a podáváme s bramborovým salátem ozdobeným nasekanou lahůdkovou cibulkou.
Tip: Pokud se Vám zdá bramborový salát příliš hustý, můžete přidat trochu studené vody nebo nálevu z okurek.