HALCYON KLUB Hodonín, p.s.

: 05977541
č.u.:2101209224/2010
číslo klubu je: C/ 265
Pančava 689/52 , 69501 Hodonín
ID schránky:a4865ws
předseda :Aleš Kubis
dodací adresa:Jiří Humpolík

Sadová 3359/8, 69501 Hodonín

ID SCHRÁNKY:4s8b5rn 

Zanoření Vánočního stromku potápěči a zimními plavci 8.12.2018

AKCE UZAVŘENA počet lidí je již obsazen, snad příště

kuřecí

Japonska ikona - polévka ramen | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Suroviny:
750 ml kuřecího vývaru
2 lžíce rostlinného oleje (nejlépe pozemnicový)
1 1/2 pórku, nakrájený
1 mrkev, nakrájená
2 cm oddenku zázvoru, oloupaného a nasekaného
2 stroužky česneku, rozmačkané
2 lžíce sójové omáčky
160 g kudrnatých nudlí "mie"
1 větší kuřecí prsíčko
6 plodnic hlívy ústřičné - Pleurotus ostreatus, vcelku
2 vajíčka, uvařená natvrdo
1 jarní cibulka, na plátky
sůl a pepř podle chuti.

Postup přípravy:
Příprava vývaru:
Postavíme hrnec na střední plamen hořáku, přidáme olej a vsypeme nakrájený pórek.
Jen krátce osmahneme, přidáme mrkev, rozdrcený česnek, zázvor a vše osmahneme za dobu asi 2 až 3 minuty.
Přilijeme kuřecí vývar, sójovou omáčku a ochutíme solí a pepřem.
Kapalinu uvedeme do varu a ponecháme ji vařit 15 až 20 minut.
Pak vývar scedíme do jiného hrnce, který pak postavíme na plamen a vývar uvedeme k varu.
Uvaření kuřecího masa a plodnic hlívy ústřičné:
Kuřecí prsíčky vcelku ponoříme s celými plodnicemi hlívy do vařícího vývaru, jehož teplotu udržujeme na mírném plameni těsně pod bodem varu po dobu přibližně 7 minut (viz poach, poaching)- kdybychom vařili kuřecí maso pří vyšší teplotě bylo by nakonec suché, ale tak při kontrolovaném ohřevu kapaliny zůstane nadále šťavnaté.
Pomocí děrované vařečky maso i houby vyjmeme a uložíme stranou.
Uvaření nudlí mie:
Nudle vložíme do teplého vývaru a zesílením plamene uvedeme do varu. Nudle vaříme jen asi 3 minuty.
Úprava kuřecího masa a vejce k podávání:
Uvařená kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky; oloupaná vejce uvařená natvrdo rozpůlíme.
Podávání polévky:
Nudle vybereme a přendáme do misek na polévku (talíře) a naběračkou přelijeme vývarem.
Na jednu stranu vložíme houby s polovinou vejce natvrdo, na druhou stranu úhledně poskládáme plátky kuřecího masa.
Nakonec vše posypeme jarní cibulkou.
Pokud je nutné přilijeme ještě trochu vývaru a neseme rychle na stůl, kde se již všichni náramně těší na naši originální japonskou polévku "ramen".

 

 

nebo:

Pikantní japonská polévka ramen s pastou miso a vepřovým masem

Na polévku ramen:

  • pro 4 misky
  • 1/2 litru velmi kvalitního kuřecího vývaru
  • 100 g pasty miso
  • 2 hlavičky pak choi (nejlépe baby pak choi)
  • 150 g čerstvých bambusových výhonků
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • 4 porce nudlí ramen
  • 3 lžíce sojové omáčký kikoman
  • 4 vejce velikosti M

Na vepřové mleté maso do polévky:

  • 1 středně velký pórek
  • 40 g pasty miso, nejlépe červené
  • 6 cherry rajčátek
  • 1/2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 čerstvá chilli paprička, středně pálivá
  • 2 lžičky sušených chilli papriček
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky čerstvě namletého černého pepře
  • 1/2 polévekové lžíce opražených sezamových zrníček
  • 1/2 lžičky sečuánského pepře ( možno vynechat)
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce oleje na smažení
  • 50 g másla

Nejdříve si připravíme kuřecí vývar, pokud nekoupíte již hotový, ten jen zahřejeme.

Dále si připravíme mleté maso. Začneme surovinami a kořením, které v mixéru rozmixujeme v hrubší pastu. Nejdříve vezmeme pórek, rozkrojíme ho podélně napůl a důkladně omyjeme. Oddělíme si bílou část, asi 12 cm, a dáme stranou. Použijeme ji později na závěrečné servírování do hotové polévky. Z ostatní části pórku oddělíme tvrdé zelené listy a jinak vše ostatní nakrájíme na menší kousky a dáme do mixéru. Přidáme pastu miso, rajčata, česnek, červenou chilli papričku, sušené chilli papričky, zázvor, sezamová zrníčka, pepř a sečuánský pepř a vše rozmixujeme v pastu. Pastu vyndáme z mixéru a smícháme ji v míse s mletým vepřovým masem.

Nyní si pořádně rozpálíme pánev wok a teprve poté přidáme olej a směs vepřového masa s pastou a za stálého míchání smažíme až do doby, než maso bude tmavě hnědé a řádně propečené, což trvá asi 10 minut. Odstraníme z ohně a vmícháme kousek másla a necháme chvíli stát a udržujeme teplé.

Do většího hrnce vlijeme kuřecí vývar a zahřejeme ho k bodu varu. Do vařícího vývaru vmícháme pastu miso, a mícháme, dokud se nerozpustí.

Mezitím si připravíme podle návodu nudle udon, slijeme je do sítka. Také si uvaříme 6 minut na hniličku vajíčka, ihned je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme na půl a později je přidáme do hotové polévky.

Silný vývar, nudle a maso to je polévka ramen
 

Do hrnce dáme vařit vodu a jakmile začne vřít ponoříme do ní jen asi na 1 minutu pak choi, vyndáme ho děrovanou sběračku zchladíme ponořením do studené vody s ledem, vroucí vodu v hrnci vodu zachováme a vhodíme do ní jen asi na 20 sekund bambusové výhonky, pokud je nechce podávat do polévky čerstvé. Bílé části pórku nakrájíme šikmo na tenké nudličky.

Nakonec vývar ochutíme sojovou omáčkou a 4 lžícemi sezamového oleje, zamícháme do ní polovinu pikantní směsi vepřového masa a servírujeme polévku ramen. Do větší misky dáme nejdříve nudle, nalijeme horký vývar. Na závěr přidáme ještě jednou 2 lžíce pikantní směsi masa, rozkrojená vajíčka, pak choi, bambusové výhonky a na jemné nudličky nakrájený pórek.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/japonska-kulturni-ikona-polevka-ramen-tentokrat-s-miso-a-veprovym-masem-14g-/dobra-chut.aspx?c=A170929_163556_dobra-chut_ape

1 Celé Kuře
3. Cuketa Squash
3. Organic žlutá dýně
2 šálky baby karotkou
1 zelí
1 plechovka bílých fazolí
! Plechovka cizrnu
1 plechovka fazolovými lusky
1 plechovka kostičky nakrájené zelené papriky
1 svazek of Organic Koriandr
1 kostičky Organické cibule
Začněte tím, že pečení kuře v troubě po dobu jedné hodiny při teplotě 200 stupňů. Použijte kuřecí stojanu, který umožňuje většina tuku kapající z kůže, aby odtok do dna. Zlikvidujte tyto škodliviny ke snížení tuku v polévce. Po pečení kuře, vložte ji do hrnce polévky a přikryje ji s vodou. Přidat nakrájené cibule, lístky koriandru, kostičky nakrájené zelené papriky a dochutíme solí, pepřem a česnekem podle chuti.
Vařit kuře, až maso odpadává kosti. Vyjměte kuře z vody, vyhoďte kosti a kůže, nakrájíme maso a vrátit ho do vývaru do hrnce polévky. Fazole a přidejte je do hrnce.Přidáme zeleninu. Vaříme po dobu jedné hodiny. Užijte si to!
Jako možnost, hnědá rýže je pěkná alternativa pro fazole.

Suroviny
2 kuřecí čtvrtky nebo stehna Čerstvá porce
mořská sůl v mlýnku Kania
černý pepř v mlýnku Kania
olivový olej Primadonna
4 stroužky česneku
50 g zelených oliv bez pecek Baresa
50 g černých oliv bez pecek Baresa
čerstvý rozmarýn
150 ml suchého bílého vína Sauvignon Blanc Vega Pati
2 lžíce másla Pilos
1 citron
1 kg brambor
4 vejce
1 svazek lahůdkové cibulky
1 hrst klasických kořeněných okurek Freshona
250 g majonézy Mikado
2 lžíce bílého vinného octa Acentino
Potřebujeme
zapékací mísu
Postup
Pečené kuřecí maso
Omyté a osušené kuřecí maso přendáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Pokapeme olivovým olejem a přidáme na plátky nakrájený česnek, zelené a černé olivy a lístky čerstvého rozmarýnu. Podlejeme vínem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut. Upečené maso přendáme na talíř, výpek přelejeme do hrnce a přivedeme k varu. Poté přidáme máslo a citronovou šťávu. Vaříme, dokud omáčka trochu nezhoustne.
Bramborový salát s majonézou
Brambory uvaříme doměkka i se slupkou v osolené vodě. Poté je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na větší kousky. Přidáme k nim vejce nakrájená na stejně velké kousky, lahůdková cibulku nasekanou nadrobno (trochu odložíme na ozdobení) a sterilované okurky nakrájené najemno. Opepříme, osolíme, přidáme majonézu a bílý vinný ocet. Zlehka promícháme a necháme odstát.
Servírování
Upečené maso přelejeme omáčkou a podáváme s bramborovým salátem ozdobeným nasekanou lahůdkovou cibulkou.
Tip: Pokud se Vám zdá bramborový salát příliš hustý, můžete přidat trochu studené vody nebo nálevu z okurek.

Pro 4 osoby: 1L vody, asi polovina kuřecích prsou
1/2 pórku, 2 lžičky Vegety, I lžička zázvoru, 1 lžičky pepře, -
špetka soli asi I lžíce oleje na smažení
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a plátky na nudličky. Do předem rozpálené pánve vlijte olej a v horkém oleji krátce osmažte nudličky mast Předsmažené maso vařte spolu s kořením asi v litru vody 10-15 minut Pak oheň vypněte, do horké polévky přidejte syrový pórek nakrájený na jemné nudličky a polévku neste na stůl. Je nazlátlá a září v ní zelené nudličky.
Chuťově obdobnou, zato však levnější polévku připravíte z kuřecích kostí (z kostry, která zbude po vykostění masa), křídel a krků.

Zobrazuje se Kuřecí salát – Ingredi...

 

Ingredience
2 kuřecí prsní řízky
Majonéza roku
Bílý sezam
Sake
Sójová omáčka
Ocet Sushisu
Sezamový olej
Listový salát
Jarní cibulka

Postup
Začneme s kuřecími prsy, která naklepeme a osmažíme z obou stran na pánvi.

Jakmile je maso hotové, nakrájíme ho na tenké nudličky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na jemno.
Bílý sezam opražíme na sucho na pánvi za stálého míchání, až se z něj začne uvolňovat typická vůně

Opražený sezam přesypeme do suribašky (japonská miska s vroubky a dřevěnou paličkou, používaná na drcení koření). Dřevěnou paličkou třeme sezam o vroubky tak, aby se uvolnilo co nejvíce aroma.
Do menší misky nalijeme sójovou omáčku, přidáme rozdrcený sezam, 5 lžic majonézy QP, 1 lžíci sake, 1 lžíci octu sushisu a pár kapek sezamového oleje. Zálivku vymícháme do hladka.
Servírujeme ideálně v misce - dospod rozvrstvíme listy salátu, na ně položíme kuřecí nudličky, zasypeme jarní cibulkou a vše dostatečně zalijeme sezamovou zálivkou. Konzumujeme nejlépe jídelními hůlkami

Velmi úspěšná kniha pro potápěče od Špalka je konečně zde

Stručný obsah: Kniha bude prezentována dne 8.12.2018 na Senci při akci " Zanoření Vánočního stromku" a její objednávka je i součástí přihlášky na tuto akci

Základní tlakové lahve
Monolahev
Dvojče
Izolovaný můstek
Skruže
Láhve nekompatibilní s konfigurací DIR

Kontrolní přístroje
Manometr
Bottom-timer
Kompas


Karabiny

Osvětlení
Hlavní světlo
Záložní světla
Masky a jejich pásek
Šnorchl
Ploutve
Signalizační bójka a zvedací vak
Cívky
Naviják
Šňůra pro navijáky a cívky
Šipky a jejich umístění
Wetnotes
Stage lahve
Leash
Argonová láhev a automatika
Úvod do systému DIR potápění
Obrazový souhrn umístění rekreační výstroje
Co na sebe
Mokrý a polosuchý oblek
Suchý oblek
Podoblek
Vhodná velikost suchého obleku a podobleku
Ochrana hlavy
Ochrana rukou
Vyhřívací systém
Psí dečky
Uroventil pro muže i ženy
Kompenzátor vztlaku - křídlo
Backplate s postrojem
Nože a nůžky
První stupně regulátorů
Hadice
Dlouhá hadice a primární regulátor
Druhé stupně
Záložní regulátor
Hadice k dofukování křídla
Hadice k dofukování suchého obleku
Skútr
Pití a strava pod hladinou
Zátěžový systém
Správné množství zátěže
Správné rozmístění zátěže
Přílohy a tipy:
Provlečení postroje backplatem
Nastavení backplatu s postrojem na tělo
Jak si udělat postroj postupové a dekompresní láhve
Výroba leashe
Složení zvedacího vaku do kapsy backplatu

Vázání uzlu k upevnění psích karabin
Vázání uzlu k upevnění tažné šňůry skútru
Instalace p-ventilu
Instalace suchých rukavic Check-Up
Odlévání zátěže z olova
Montáž a demontáž dvojčete
Seznam nářadí do terénu
Nejčastěji používané typy baterií a jejich základní vlastnosti
Klady a zápory hlavních typů výbojek
 
    Standardizované plyny GUE, UTD a ISE
Tlakoměr v hlavě
Kalkulace vztlakových vlastností (stage) láhve
Uzavřený okruh podle DIR?
Česko-anglicko-německý slovník výstroje
Použitá a doporučená literatura
 

sponzoři na rok 2018-2019

 

Musíte vidět

 
Go to top