HALCYON KLUB Hodonín, p.s.

: 05977541
č.u.:2101209224/2010
číslo klubu je: C/ 265
Pančava 689/52 , 69501 Hodonín
ID schránky:a4865ws
předseda :Aleš Kubis
dodací adresa:Jiří Humpolík

Sadová 3359/8, 69501 Hodonín

ID SCHRÁNKY:4s8b5rn 

Zanoření Vánočního stromku potápěči a zimními plavci 8.12.2018

AKCE UZAVŘENA počet lidí je již obsazen, snad příště

vepřové

Doba přípravy :2 hod

Ingredience

2 uzená kolena (dle velikosti)

kořenová zelenina dle libosti (mrkev, celer, petržel)
2 kuličky jalovce
3 bobkové listy
6 kuliček pepře
3-4 stroužky česneku
1 cibule
3 dl piva
masový vývar
Příloha:

chleba
pečivo
hořčice
křen
nakládané okurky
nakládané cibulky
Doporučená příloha

chléb, zelí, křen, okurky, cibulky…
Postup

Kolena vložíme do vody s divokým kořením, zeleninou a česnekem a vaříme do poloměkka. Podle velikosti asi 45-60 minut.

Kolena vyjmeme, kůži nařežeme na kostičky, vetřeme do zářezů utřený česnek (možno i se solí, ale uzená kolena bývají dost slaná) a vložíme do pekáče na oloupanou cibuli a zeleninu.

Podlijeme vývarem, pivem a pečeme doměkka, dozlatova - dle velikosti kolene asi hodinu na 180°C. Poléváme a dbáme, aby se kůžička navysušila a neztvrdla.

Podáváme s tím, co máme rádi, se zelím, křenem, nakládanými okurkami, cibulkami, beraními rohy apod.

Ingredience:
1 kg nakrájeného vepřového masa na kostky
1 polévková lžíce vinného octa
4 polévkové lžíce olivového oleje
1 rajče nakrájené na kolečka
1 paprika nakrájená na kolečka
1 cibule nakrájená na kolečka
1 polévková lžíce směsi na Gyros nebo Souvlaki (příp. oregáno, tymián, pepř, sladká paprika, pálivá paprika a sůl)
Příprava:
Vepřové maso osolíme a smícháme s vinným octem, olivovým olejem, kořením a necháme minimálně hodinu marinovat v ledničce.
Poté napichujeme na jehly následovně: maso-papriku-maso-cibuli-maso-rajče-maso.
Maso pečeme v troubě, případně pro lepší chuť i nad žhavým uhlím.


Ingredience 4 porce

1,5dcl oleje extra virgin
zelenina na základ (cibule, mrkev, celer)
600g mletého hovězího
400g mletého vepřového
200g kuřecích jater
2 Toulouské klobásy
2dcl červeného vína
2 lžíce rajčatového koncentrátu
1l vlažné vody
2dcl mléka
muškátový oříšek
sůl a pepř
Postup

Na pánvi s olivovým olejem orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky, přihodíme maso, nejdříve hovězí a vepřové, po chvíli restování přidáme i nakrájená játra 
a rozdrobenou klobásu. Podlijeme červeným vínem a počkáme pár minut, až se vypaří alkohol. V litru vlažné vody rozmícháme rajčatový koncentrát (hustý protlak) 
a zalijeme tím masovou směs. Promícháme a necháme vařit alespoň 2 hodiny 
(3-4 hodiny jsou optimální, aby se maso pořádně vyvařilo a změklo). Na posledních 20 minut přilijeme mléko, dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, solí 
a pepřem.

 

Velmi úspěšná kniha pro potápěče od Špalka je konečně zde

Stručný obsah: Kniha bude prezentována dne 8.12.2018 na Senci při akci " Zanoření Vánočního stromku" a její objednávka je i součástí přihlášky na tuto akci

Základní tlakové lahve
Monolahev
Dvojče
Izolovaný můstek
Skruže
Láhve nekompatibilní s konfigurací DIR

Kontrolní přístroje
Manometr
Bottom-timer
Kompas


Karabiny

Osvětlení
Hlavní světlo
Záložní světla
Masky a jejich pásek
Šnorchl
Ploutve
Signalizační bójka a zvedací vak
Cívky
Naviják
Šňůra pro navijáky a cívky
Šipky a jejich umístění
Wetnotes
Stage lahve
Leash
Argonová láhev a automatika
Úvod do systému DIR potápění
Obrazový souhrn umístění rekreační výstroje
Co na sebe
Mokrý a polosuchý oblek
Suchý oblek
Podoblek
Vhodná velikost suchého obleku a podobleku
Ochrana hlavy
Ochrana rukou
Vyhřívací systém
Psí dečky
Uroventil pro muže i ženy
Kompenzátor vztlaku - křídlo
Backplate s postrojem
Nože a nůžky
První stupně regulátorů
Hadice
Dlouhá hadice a primární regulátor
Druhé stupně
Záložní regulátor
Hadice k dofukování křídla
Hadice k dofukování suchého obleku
Skútr
Pití a strava pod hladinou
Zátěžový systém
Správné množství zátěže
Správné rozmístění zátěže
Přílohy a tipy:
Provlečení postroje backplatem
Nastavení backplatu s postrojem na tělo
Jak si udělat postroj postupové a dekompresní láhve
Výroba leashe
Složení zvedacího vaku do kapsy backplatu

Vázání uzlu k upevnění psích karabin
Vázání uzlu k upevnění tažné šňůry skútru
Instalace p-ventilu
Instalace suchých rukavic Check-Up
Odlévání zátěže z olova
Montáž a demontáž dvojčete
Seznam nářadí do terénu
Nejčastěji používané typy baterií a jejich základní vlastnosti
Klady a zápory hlavních typů výbojek
 
    Standardizované plyny GUE, UTD a ISE
Tlakoměr v hlavě
Kalkulace vztlakových vlastností (stage) láhve
Uzavřený okruh podle DIR?
Česko-anglicko-německý slovník výstroje
Použitá a doporučená literatura
 

sponzoři na rok 2018-2019

 

Musíte vidět

 
Go to top